IKEA

 
Hur är det egentligen att arbeta som Team Manager på IKEA?
 
För det första är ingen dag den andra lik. Det ett krävande arbete. Både fysiskt och psykiskt. Jag arbetar med personalfrågor, rekrytering, sortimentet,lokala Familyerbjudanden, allt ifrån val av produkter, montering samt priskommunikation. försäljning mm
Vissa dagar är riktigt slitiga på lagret.
 
Jag arbetar på avdelningarna kök och matplats.
Hälften av min tid spenderar jag ute på avdelningen tillsammans med mina kollegor och huvudsysslan då är såklart att sälja kök. 
Många som arbetar på avdelningen har någon form av högskoleutbildning alt. Studerande på Högskolan. Man får även en köksutbildning, bänkskiveutbildning och vitvaruutbildning innan man är ready to go! 
 
Resten av min tid är administration. En admindag börjar med att jag går igenom mailen. Stämmer av kommande möten, ser över dagens bemanning, kikar om det är några prisavvikelser, nyheter mm som är redo att säljstartas. Mkt listor/rutiner för att allt ska vara så förberett och check inför att varuhuset ska kunna öppna. Vi är ett fullsortimentshus så det är ca 9500 artiklar att hålla ordning på. Dock fördelat på flera avdelningar/shopkeepers/GC mm.
 
Jag är noga med att alltid vara med på eller hålla i morgonens uppstartsmöte. En nära relation med medarbetarna är jätteviktig. 
Jag har även regelbundna individuella möten med min personal på avdelningen. Vi pratar här och nu, framtid, utveckling mm
 
Om jag skulle jämföra arbetet med Mio där jag arbetande som butikschef är det väldigt likt men ändå olikt. Att arbeta på ett litet företag där man har totalansvar för verksamheten kräver flexibilitet och att man kan ha många bollar i luften. Jag släckte mycket bränder och på slutet upplevde jag att jag inte kom framåt. Jag sprang och sprang men låg alltid efter. Verksamheten gick som tåget men ibland måste man stanna upp och fråga sig själv. Är det det här jag vill? Mår jag bra? Hur är min lifebalance?
 
På IKEA är hela organisationen superproffsig. Alla avdelningar har en ansvarig, vilket såklart är nödvändigt på ett så stort företag. Jag har flextid, jag har kollegor som jag beundrar och lär mig massor av, jag har varierande uppgifter, jag har stort ansvar men jag är aldrig ensam. Mina chefer tror på mig och jag har stora utvecklingsmöjligheter. Låter det inte fantastiskt?
 
Det är fantastiskt och jag har hittat min lifebalance. 
Jag jobbar över ibland men inte alls som förr. Dessutom har jag krav på mig och eget ansvar att ta ut mina timmar. En lugnare fredag där jag kan gå hem redan klockan 15 inför ledig helg är inte alls dumt. 
Jag har kommit igång med träningen, jag njuter mer av tiden med familjen och jag är mkt lugnare som person.
Jag känner mig i fas helt enkelt.
 
Det blev ett långt inlägg.
 
kram
Allmänt | |
Upp