KÖKSRENOVERING DEL 1

 
I början på Augusti hade vi en köksarkitekt här hemma som skulle hjälpa oss med ideér och rita ett kök som skulle uppfylla våra krav och önskemål. Köket ritades om 18 ggr men ändå kändes det inte riktigt bra. Det var många tidigare mornar som tillbringades på Marbodals kontor och jag släpade hem prover på fronter, bänkskivor och kakel. Vi funderade bra länge på ett svartbetsat kök med en bänkskiva i kvartkomposit som såg ut som marmor. Jättefint men priset blev jättehögt.
 
Induktionshällen skulle vara extra bred och nerfräst i kvartskompositen. Diskbänken skulle vara underlimmad och 73 cm bred. Blandare och köksfläkt skulle andas bisto/industriellt.
Med alla vitvaror, snickare, elektriker, golvläggare mm drog priset iväg ännu mer och hamnade långt över vad vi hade budgeterat.
Och då hade vi inte ens kommit till belysningen. I mina tankar just då fanns det bara ett alternativ. Det skulle sitta PJ, Jielde eller Bestlite vägglampor på den kaklade väggen (bara det över 10.000:-).
 
Jag vet inte hur många människor som jag tjatat hål i huvudet på för att få goda tips och råd.
Stackars människor.
 
Nu ett halvår senare är i allafall köket beställt och det blev ett Ikea kök.
Den ljusa stenskivan blev bortvald mot en svart laminatskiva och från att ha vart inne på svarta fronter blev det vita. Dock med trästruktur.(Råsdal).
Blandaren från Tapwell är fortfarande densamma men fläkten är utbytt mot en klassisk variant från Siemens.
Golv, kakel och handtag är ännu inte beställt eller riktigt bestämt.
 
Rivningsarbetet är påbörjat och det ligger gamla stommar och fronter utslängda på gården i väntan på att åka till tippen. Vi saknar eluttag i köket(eftersom det gick lite väl snabbt efter ett par öl en sen kväll) så kaffe görs numer i matrummet. Några skåp som fortfarande används saknar luckor så det ser mest skräpigt och eländigt ut. Kylskåpet får man tömma på vatten ett par gånger i veckan. Men vad gör väll det?
Vi är på gång och till våren borde det nya köket stå färdigt. :-)
 
K R A M
 
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp